20230513-par-pa-fotografie-classicoboretti-golazo-1971-1

Zonnige 15e Classico Boretti in 2023

Zaterdag 13 mei werd het toertochtenseizoen afgetrapt met de eerste toertocht op de Nederlandse We Are Cycling kalender. De 15e editie van de Classico Boretti trok vele fietsers naar Ede. Hier waren vijf routes uitgezet over de Veluwe en Utrechtse Heuvelrug. Deelnemers hadden de keuze uit 65, 115, 170 of zelfs 200 km en de families konden de zaterdag sportief besteden met een familietocht van 15km.

Het was een dag vol Italiaanse gezelligheid op en naast de fiets. Vanuit de nieuwe startlocatie, het Plantion, gingen de vroege vogels al vanaf 7.30 uur de fietspaden op. Dit deden ze natuurlijk in stijl met het unieke AGU Boretti wielrenshirt dat bij de deelname was inbegrepen. De lange routes van 170 en 200km brachten de deelnemers richting de Veluwe. Naast het genieten van de mooie natuur, moest er ook hard gewerkt worden om de Posbank en andere hellingen te overwinnen.

Ook voor de deelnemers op de 65 en 115km was er voldoende tijd om te genieten van de bossen, heide en mooie uitzichten. Ook in het laatste gedeelte van de route lagen er nog een paar mooie klimuitdagingen met de Grebbeberg, Defensieweg en Amerongse Berg. Op de routes waren diverse verzorgingsposten om nieuwe energie op te doen. Hier kon iedereen de bidons vullen en de sportvoeding van Amacx proberen.

De Classico Boretti is een dag op de fiets voor iedereen. Naast de wielrenners stonden er ook meerdere gezinnen aan de start van de familietocht. Met deze fietstocht van 15km kan jong en oud de sfeer van een toertocht ervaren en een sportieve dag op de fiets beleven.

Bij terugkomst op het gezellige finishterrein werden de deelnemers beloond met een medaille. Na het stallen van de fiets stond de verse pastamaaltijd van Boretti al klaar. Naast het bezoeken van de stads van Boretti, Amacx en een testrit bij TrueKinetix, werd er natuurlijk ook volop genoten van de zon. Het leek hier wel een vakantiedag: gezellig napraten over de tocht onder het genot van een hapje en een drankje.

De organisatie kijkt terug op een geslaagde 15e editie van de Classico Boretti. Komende maanden staan er nog meer toertochten op de kalender. De organisatie hoopt vele fietsers terug te zien bij de andere We Are Cycling toertochten.

Deel dit bericht

Meer nieuws