Event info

Op zaterdag 25 mei staat de 16e editie van de Classico Boretti op de agenda. Waan je een dag in Italiaanse sferen met de mooiste routes over de Veluwe en Utrechtse Heuvelrug. Onderweg passeer je de fotogenieke Posbank en wordt de Amerongse Berg beklommen. Met afstanden van 70 tot 200 km kan iedereen meedoen aan deze gezellige klassieker.

De tocht is compleet verzorgd inclusief verzorgingspunten met sportvoeding onderweg. Je hoeft echt alleen klaar te staan met je fiets, helm en fietsoutfit. Voor dat laatste wordt trouwens ook gezorgd: bij je inschrijving zit een stijlvol AGU Boretti wielershirt t.w.v. €50,- inbegrepen!

Bij de finish kan het genieten echt beginnen. Een portie authentieke Italiaanse Trattoria Boretti pasta zit inbegrepen bij je inschrijving.

compleet verzorgde fietsdag

Goed voorbereid

Programma zaterdag 25 mei

Tijd Activiteit
7.30 – 8.15 uur Startwaves 200 km
7.30 – 8.30 uur Startwaves 165 km
7.30 – 10.45 uur Startwaves 120 km
11.00– 12.00 uur Startwaves 70 km
Vanaf 8.00 uur Startwaves groepen alle afstanden
17.00 uur Sluiting finish
18.00 uur Sluiting parkeerterreinen
Programma onder voorbehoud van wijzigingen.

Belangrijke info

Wat zijn de routes?
Klik hier voor alle informatie over de routes.

Hoe bereik ik het evenemententerrein?
De start en finish vinden plaats in Ede bij het Plantion. Het adres is Wellensiekstraat 4, 6718 XZ, Ede.

Met de auto
Wij roepen deelnemers op om zo veel mogelijk samen te reizen. Carpoolen is gezelliger, beter voor het klimaat en het helpt drukte op de parkeerplaatsen te voorkomen.

Gratis parkeren is mogelijk op een aantal omliggende parkeerterreinen. In de week voorafgaand aan het evenement ontvangen alle deelnemers een infomail met daarin o.a. het adres van het parkeerterrein waar je bent ingedeeld. Mocht de parkeerplaats bij aankomst vol zijn dan word je door verkeersregelaars doorverwezen naar een ander parkeerterrein. Deze zijn allemaal in de nabije omgeving.

Als je samen reist en je reisgenoot heeft een ander parkeerterrein toegewezen gekregen, kan je kiezen tussen één van de twee parkeerplaatsen

Waar kan ik mijn fiets stallen?
Op het finish feest kun je je fiets gratis stallen in de bewaakte fietsenstalling. Hou onderweg en op de verzorgingsposten zelf je fiets in de gaten of gebruik een fietsslot.

Uniek Boretti wielershirt inbegrepen!
Bij je inschrijving zit het stijlvolle AGU Boretti wielershirt t.w.v. €50,- inbegrepen!

De getailleerde pasvorm is gebaseerd op sporters en dient strak om het lijf te worden gedragen. Mocht je jouw bovenkleding graag wat ruimer dragen, dan adviseren we een maat groter te bestellen dan je doorgaans hebt. Je kunt de maattabellen hier vinden.

Wat kan ik doen als het shirt echt veel te groot of te klein is?
Mocht je shirt niet de goede maat zijn, , dan is het mogelijk om bij de Boretti stand na de finish het shirt (ongedragen en verpakt) te wisselen (mits je gewenste maat nog beschikbaar is). We snappen dat dit niet ideaal is, maar helaas kunnen we deze service niet voor de start voorzien omdat we eventuele drukte voor de start zoveel mogelijk moeten voorkomen.

Kan ik ook op de E-bike meedoen?
Jazeker, ook e-bikes zijn welkom. Hou er wel rekening mee dat de verzorgingsposten ingericht zijn op racefietsers. Er zijn bijvoorbeeld geen oplaadpunten voorzien. Verder geldt er voor alle deelnemers een helmplicht, dus ook voor e-bikers. 

Fiets tegen kanker
Classico Boretti is in 2024 voor het eerst een Fiets tegen kanker evenement. De organisatie roept alle deelnemers op om bij te dragen aan een beter leven voor mensen die te maken hebben met kanker. Fiets tegen kanker en vóór het leven! Meer informatie

Worden er foto’s gemaakt?
Er zijn fotografen van de organisatie om de sfeer onderweg en op het wielerfestival vast te leggen. Ook zal er een aftermovie gemaakt worden. Na afloop van de tocht vind je de foto’s op onze Facebookpagina.

Deelnemersfotografie
Ook zullen er onderweg fotografen van Marathon Photos aanwezig zijn om foto’s van de deelnemers te maken. Deze kun je achteraf bekijken en bestellen via Marathon Photos Live.

Kan ik de GPX bestanden van de routes downloaden?
De routes zijn duidelijk uitgepijld maar wij adviseren om ook de GPX route in je fietscomputer te zetten.

Wat is de minimumleeftijd om deel te nemen?
De minimumleeftijd voor deelname is 16 jaar.

Krijg ik een medaille?
Alle finishers ontvangen na de finish een unieke medaille.

Na de finish
Als deelnemer van de Classico Boretti ontvang je bij de finish een welverdiende medaille en een authentieke Italiaanse Trattoria Boretti pasta.

Vervolgens kan je samen met je fietsvrienden nagenieten op het finish feest waar Italiaanse gezelligheid centraal staat. Bellisimo!

Kan ik in de buurt overnachten?
Er zijn diverse overnachtingsmogelijkheden in Ede en omgeving. Een overzicht vind je hier. 

Kijk op bezoek-ede.nl voor meer informatie en tips over je verblijf in de regio.

Wat voor pasta krijg ik na de finish?
Naast een medaille ontvang je als deelnemer een authentieke Italiaanse Trattoria Boretti pasta!

Hoe laat kan ik starten?
De start zal plaatsvinden in waves. Je kunt tijdens het inschrijven zelf kiezen in welke startwave je wilt starten.

Startwave wijzigen
Wil je wijzigen van startwave, dan kun je dit zelf aanpassen in jouw dashboard, mits de gewenste wave nog niet is uitverkocht.

Kan ik mijn startbewijs overdragen?
Je kunt jouw inschrijving overdragen aan iemand anders via je persoonlijke dashboard. De link naar het dashboard vind je in de bevestigingsmail die je hebt ontvangen bij je inschrijving.

Er worden €3,- administratiekosten gerekend voor het overdragen van de inschrijving, deze dient de koper te betalen.

Waar ontvang ik het stuurbordje met startnummer?
Heb je ingeschreven vóór 2 mei? Dan worden je stuurbordje en wielershirt thuisgestuurd. Deze kun je in de week van het evenement op het door jou ingevulde adres verwachten. Controleer of jouw adresgegevens nog kloppen door in te loggen op jouw dashboard.

Heb je ingeschreven op of na 2 mei? Dan liggen je stuurbordje en wielershirt klaar bij de start van het evenement. 

Wordt mijn startbewijs ook verstuurd naar een adres in het buitenland?
Heb je een adres buiten Nederland opgegeven bij je inschrijving? Dan wordt je startbewijs niet thuisgestuurd. De envelop met startbescheiden kun je dan ophalen bij de helpdesk op het evenemententerrein.

Is er technische assistentie aanwezig?
Heb je onderweg problemen met je fiets of ondersteuning nodig? Dan kun je beroep doen op het noodnummer. Dit nummer staat de achterkant van je stuurbordje. De organisatie komt dan zo snel mogelijk naar je toe om je te helpen. 

Wat is een toertocht?
De Classico Boretti is een recreatieve toertocht. Het is dus geen wedstrijden en daarom is er ook geen tijdsregistratie. Deelname aan deze compleet verzorgde toertocht is mogelijk voor ieder niveau. Er zijn verschillende afstanden, zo is er voor iedere deelnemer een uitdagende afstand en parcours. Bekijk onze wat is een toertocht pagina voor meer informatie.

Zijn er verzorgingsposten onderweg?
We zorgen ervoor dat je optimaal kunt genieten tijdens de tocht. Op de verschillende routes vind je elke 40 a 50 km een verzorgingspost waar je even rustig bij kunt komen en je energieniveau een boost kunt geven met o.a. koeken, vers fruit, sportdrank en hoogwaardige sportvoeding van Amacx.

Verzorgingspost 1: Arnhem
Op alle routes
Open van 8.30 – 13.30u
Locatie: IPC Groene Ruimte – Koningsweg 35, 6816 TG Arnhem

Verzorgingspost 2: Beekbergen
Op de route van 200 km
Open van 9.30 – 11.30u
Locatie: Stoppelbergweg 63, Beekbergen

Verzorgingspost 3: Arnhem
Op de routes van 120, 165 en 200 km
Open van 10.00 – 15.00u
Locatie: Daam Fockemalaan 5, 6815 DL Arnhem

Verzorgingspost 4: Rhenen
Op de routes van 165 en 200 km
Open van 10.00 – 16.00u
Locatie: Utrechtsestraatweg 230, 3911 TX Rhenen

Do you care about cycling?
Bij al onze fietsevenementen kom je dit bord tegen op het evenemententerrein en de verzorgingsposten. We willen hiermee bewustwording creëren bij onze deelnemers. We hebben dit vertaald in vijf duidelijke pictogrammen.

Tijdens een toertocht maken we gebruik van de openbare weg. Toon onderweg respect voor mede-fietsers, andere weggebruikers en omwonenden en ga netjes om met de prachtige omgeving waarin we fietsen.

Kan ik mijn afstand wijzigen?
Je kunt op de dag zelf nog kiezen welke afstand je gaat rijden. Dit hoef je niet door te geven aan de organisatie.