5124f32a-85cf-49c0-8b06-2db94633abc2

Sportieve sfeer en mooie routes: dit was de 16e Classico Boretti

Op zaterdag 25 mei wat het tijd voor de Classico Boretti 2024. Vanuit het Plantion in Ede stapten zo’n 3000 deelnemers op il bicicletta voor de 16e editie van deze sfeervolle toertocht over de Veluwe en Utrechtse Heuvelrug. Deelnemers konden dit jaar kiezen uit vier routes van 65, 120, 165 of zelfs 200 km.

Het weer was ’s ochtend nog een beetje bewolkt, maar door de aangename fietstemperatuur was een jas niet nodig. Later kwam ook de zon op veel plekken tevoorschijn. Veel deelnemers reden de tocht dan ook in het stijlvolle AGU Boretti wielershirt dat bij de deelname was inbegrepen. Een fantastisch gezicht, zo veel Boretti fietsers bij elkaar!

 

Onderweg genoten de deelnemers van de prachtige natuur op de Veluwe en Utrechtse Heuvelrug. Enkele hoogtepunten van de dag waren de beklimmingen van de Schaapsallee naar de Posbank, de Emmapiramide en de Zijpenberg. Deze iconische heuvels zorgden voor de nodige uitdaging en gaven de deelnemers het gevoel echt aan een klassieker deel te nemen. De Zijpenberg was de “Cima Coppi”, ofwel het hoogste punt op de route. Hier namen veel fietsers de tijd om even te pauzeren en te genieten van het schitterende uitzicht dat hen beloond werd na de inspannende klim.

De sfeer onderweg was zoals altijd bij de Classico Boretti gemoedelijk en vol enthousiasme. Of je nu een doorgewinterde fietser bent of een recreant, de gedeelde passie voor het fietsen was overal voelbaar. Op de rustpunten was er gelegenheid om even bij te komen en de energievoorraad aan te vullen met koeken, vers fruit en hoogwaardige sportvoeding van Amacx.

Bij terugkomst op het finishterrein werden de deelnemers beloond met een medaille. Vervolgens konden de deelnemers onder het genot van een verse Trattoria Boretti pasta nagenieten op het gezellige finish feest. 

De organisatie kijkt terug op een geslaagde 16e editie van de Classico Boretti en ziet de deelnemers graag terug bij de volgende editie of bij een van onze andere We Are Cycling toertochten. De eerstvolgende tocht staat volgende week zaterdag (1 juni) al op de kalender, dan is het tijd voor de Chouffe Classic vanuit Hoogeveen. Kijk voor de volledige kalender op wearecycling.nl.

📸🎥 Hou de komende dagen onze Instagram en Facebook pagina in de gaten, want daar worden in de loop van de week nog meer mooie foto’s en de officiële aftermovie geplaatst.

Deel dit bericht

Meer nieuws