Banner_Galazo_Nieuwsbrief_Classicoboretti

Advies van onze voedingspartner Amacx

Bij Amacx Sports Nutrition zijn we er trots op om jouw voedingspartner te zijn tijdens jouw toertocht. We streven ernaar om jouw sportervaring te verbeteren en je te helpen jouw doelen te overtreffen, zodat je het maximale uit elke kilometer kunt halen. Dankzij de nauwe samenwerking tussen Amacx en Classico Boretti kun je erop vertrouwen dat jouw fietservaring nog completer wordt verzorgd en dat je optimaal bent voorbereid op het avontuur dat voor je ligt.

Maar daar houdt het niet op. We zijn hier om jou te ondersteunen en geven je graag advies over hoe je onze producten het beste kunt gebruiken, zodat je volledig uitgerust en met een lichaam vol energie aan jouw fietsavontuur kunt beginnen!

De basis: hoe werkt ons lichaam?

Stel je lichaam voor als een krachtige machine, en net als elke machine heeft het brandstof nodig om te blijven draaien. Voor ons is die brandstof koolhydraten – koolhydraten worden snel omgezet in energie, waardoor ze ideaal zijn voor tijdens het sporten.

Hoeveel koolhydraten hebben we precies nodig?

Na zo’n 45 tot 90 minuten van intensieve activiteit is onze brandstoftank leeg. Om een ‘hongerklop’ te voorkomen en jouw prestaties op peil te houden, is het van vitaal belang om op tijd bij te tanken tijdens jouw sportevenement. Hoe snel jouw brandstof opraakt, hangt af van diverse factoren, zoals jouw lichaamsbouw en de intensiteit van je inspanning. Zonder de juiste voeding kan deze voorraad niet worden aangevuld, wat kan leiden tot prestatieverlies!

Daarom hanteren wij het volgende koolhydratenschema als vuistregel:

*Bij een inname van minder dan 90 gram koolhydraten per uur, kies producten met een 2:1 koolhydraten ratio. Wil je meer dan 90 gram koolhydraten opnemen, kies dan voor de Turbo Line, met een 1:0.8 koolhydratenratio.

Welke producten moet je kiezen?

Kijkend naar de tabel hierboven, zie je dat als je bijvoorbeeld 200 km gaat fietsen, je elk uur tijdens de rit 90 gram koolhydraten moet aanvullen. Dat kan bijvoorbeeld met sportdrank, energierepen en -gels. Tijdens de Classico Boretti is Amacx beschikbaar bij alle verzorgingspunten langs het parkour. Zo vul je gratis onbeperkt je bidons met onze Energy Drink en ondersteunen we je verder met twee andere producten uit onze Energy Line, waardoor je altijd gehydrateerd en energiek blijft.

Maak je klaar voor succes

Door op tijd bij te tanken met de juiste hoeveelheid koolhydraten, voorkom je een hongerklop en houd je je energieniveau op peil tijdens de hele wedstrijd. We raden je aan om ruim een maand van te voren te beginnen met trainen en te experimenteren met het gebruik van verschillende producten van Amacx, zodat je tijdens de Classico Boretti niet voor verrassingen komt te staan en je precies weet wat voor jou werkt en wat je lekker vindt. Dit zou je bijvoorbeeld kunnen indelen aan de hand van het volgende voedingsschema:

Wij wensen jou veel succes en plezier bij het rijden en het voltooien van de Classico Boretti. Upgrade Your Limits!

Deel dit bericht

Meer nieuws