Wat is een toertocht?

Een toertocht?

We leggen graag uit wat je van ons mag verwachten! Reken op een goed verzorgde dag, een prachtige route, goede organisatie en perfecte sfeer…

Je hebt een fiets, een racefiets zelfs, en je fietst regelmatig je trainingsrondjes, alleen of met je fietsvrienden, in de buurt. Na al die trainingskilometers is dan nu het moment aangebroken om deel te nemen aan een toertocht. En waar kan dat beter dan tijdens de Classico Boretti!

“Mijn fiets, helm en wieleroutfit zijn het enige waar ik aan moet denken. Voor de rest wordt alles verzorgd!”

onbezorgd genieten

Een toertocht is een uitgezette route die je samen met andere deelnemers op een bepaalde datum en tijd fietst. Toertochten vinden plaats op de openbare weg en zijn geen wedstrijd. Je tijd wordt niet gemeten. Bij de meeste toertochten kun je kiezen uit verschillende routes met verschillende afstanden en uitdagingen. Zo ook tijdens de Classico Boretti, als deelnemer kun je kiezen uit vier verschillende routes van 70 tot wel 200 km.

We zorgen ervoor dat je niet kunt verdwalen. Ons parcoursteam begint al in de week voorafgaand met het uitpijlen van de routes. De felgekleurde pijlen kun je op de dag zelf niet missen. Daarnaast ontvang je als deelnemer vooraf een GPX bestand van de route om in je navigatiesysteem te zetten. Je houdt je als verkeersdeelnemer met je fiets natuurlijk aan de geldende verkeersregels, zoals stoppen voor rood, maar bij gevaarlijke kruisingen zorgen we voor verkeersregelaars.

Compleet verzorgd

Vooraf ontvang je de startbescheiden per post. Een stuurbordje om vast te maken aan je stuur, zodat je tijdens de Classico Boretti goed herkenbaar bent als deelnemer, het Boretti wielershirt en alle benodigde informatie om je goed voor te bereiden. Als het goed is heb je voldoende trainingskilometers gemaakt en dan ben je op de dag van het evenement helemaal klaar om af te reizen naar Ede.

Wat je mee moet nemen? Natuurlijk je fiets! Daarnaast is een helm verplicht en een bidon aan te raden om mee te nemen. Een wielershirt krijg je van ons, zodat je zelf alleen maar een goede koersbroek en je schoenen hoeft aan te trekken. Voor de rest zorgen wij! Bij de start kun je de banden nog op (laten) pompen en je fiets laten checken. Pech onderweg? Bel dan ons servicenummer en we helpen je weer op weg. Kun je echt niet verder? Dan brengen we je samen met je fiets weer terug naar het evenemententerrein.

“De Classico Boretti is misschien wel de meest complete toertocht van Nederland!”

Gezelligheid

Onderweg vind je een aantal verzorgingsposten. Wat een gezelligheid! Tijd om af te stappen, je fiets neer te zetten en om wat te eten en drinken. We zorgen voor fruit, koeken, snoep en sportrepen en -gels. Natuurlijk kun je hier je bidon vullen met water of isotone sportdrank. Een fijne energyboost om je rit weer te vervolgen.

Na de finish met lege handen naar huis? No way! Voor alle deelnemers ligt er na afloop een unieke Classico Boretti medaille te wachten, zo kun je thuis laten zien dat je de Classico Boretti met succes hebt volbracht. Na inspanning, is het na de finish tijd voor ontspanning. Na de finish ontvang je van ons een pasta maaltijd om weer tot krachten te komen en kun je samen met je fietsvrienden wat drinken op het finish festival. 

Ingeschreven! En nu?

Om je goed op weg te helpen, heeft onze partner Bicycling een handig overzicht gemaakt met een aantal van haar beste en meest relevante artikelen die je helpen in de voorbereiding, op de dag zelf of na afloop. Klik hier!

Wij wensen je heel veel plezier met de voorbereidingen en zien je graag aan de start!