dp1_0597

Vernieuwde familietocht Classico Boretti op 13 mei

De familietocht van de Classico Boretti is vernieuwd zodat iedereen mee kan fietsen met deze gezellige toertocht! Waan je een dag in Italiaanse sferen met de mooiste paden die ooit onderdeel uitmaakten van de Giro d’Italia. Meedoen aan de Classico Boretti is als een vakantie in Italië waarbij alles voor je geregeld is, het enige wat je zelf moet doen is fietsen.

Naast de afstanden voor wielrenners, kan jong en oud meefietsen met de familietocht van 15km. Met deze toegankelijke afstand is het een sportief uitje voor gezinnen. Een tip is om er een compleet weekend van te maken: 13 mei valt namelijk in het Moederdagweekend. De organisatie moedigt iedereen aan om er een gezellig weekend in eigen land van te maken.

Tijdens de Classico Boretti fiets je door de prachtige natuur van Ede en omstreken. Verkeerd rijden is niet mogelijk: de geheel verzorgde tocht is aangegeven met pijlen. Ook de start en finish is bij een unieke locatie: Het Plantion. Dit is normaal gesproken het inkoopcentrum waar groenprofessionals dagelijks bloemen en planten kopen, maar op 13 mei vindt hier het wielerfestival van de Classico Boretti plaats!

Na de avontuurlijke en sportieve fietstocht ontvangt iedereen een mooie medaille ter herinnering aan deze leuke dag. Daarnaast is er de mogelijkheid om af te sluiten op het gezellige Italiaanse wielerfestival!

Toertocht voor de fanatieke fietsers
De Classico Boretti is van oorsprong een toertocht voor wielrenners. Met afstanden van 65, 115, 170 en 200km is er een uitdaging voor iedere fietser. Onderweg passeren de deelnemers de fotogenieke Posbank en wordt de Amerongse Berg net zoals de renners van de Vuelta beklommen. De Classico Boretti is een goed verzorgde toertocht waarbij er meerdere verzorgingsposten onderdeel uitmaken van de route.

Iedere deelnemer aan de toertocht van 65, 115, 170 of 200km ontvangt het limited edition wielershirt van Classico Boretti ter waarde van €35,-. Bij terugkomst op het Italiaanse wielerfestival staat de Boretti pasta al klaar. Ook deze is inbegrepen bij de inschrijving.

Fietsen in en rond Ede
Fietsen over de paarse heidevelden, langs zandverstuivingen, door dennenbossen of uitgestrekte grasvlaktes? Fietsen in Ede is eindeloos fietsplezier voor gezinnen, tourfietsers, racefietsers, mountainbikers. In en rond Ede liggen bovendien veel brede, veilige en comfortabele fietspaden. Deze slingeren door bos en heide en liggen langs de populaire knooppuntenroutes. Kijk voor alle fietsevenementen, routes, locaties en meer informatie op www.bezoek-ede.nl/fietsen

Inschrijven
Inschrijven voor de familietocht en alle afstanden van de Classico Boretti kan via https://www.classicoboretti.nl/inschrijven/

Indien je je uiterlijk 27 april inschrijft, zal het startpakket thuisgestuurd worden. Zo kun je op de dag van de fietstocht direct van start.

Praktische informatie familietocht
Datum: zaterdag 13 mei 2023
Locatie: Ede, start en finish bij het Plantion
Starttijd: 12.00 uur
Kosten: €15,- per deelnemer

Kijk voor meer informatie over de toertocht op https://www.classicoboretti.nl

Deel dit bericht

Meer nieuws