classicoboretti-merlijnsphotography-4203

5 tips voor een succesvolle Classico Boretti

Het is bijna tijd voor de toertocht met een Italiaans tintje, de Classico Boretti. Op zaterdag 13 mei kunnen alle fietsliefhebbers weer hun hart ophalen op de Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug. Om ervoor te zorgen dat je een onbezorgde tijd tegemoet gaat, hebben wij 5 tips voor je op een rijtje gezet!

1 EEN GOEDE VOORBEREIDING IS HET HALVE WERK

Voordat je van start gaat op de toertocht kun je je thuis al voorbereiden. Natuurlijk is de toertocht volledig verzorgd dus hoef je niet veel zelf te regelen.

Zorg er wel al voor dat je naar het startpunt komt met je fiets, je fietsoutfit aan en natuurlijk je helm. Het wielershirt krijg je van ons en zal worden thuisgestuurd als je je voor 23 april had ingeschreven. Anders kun je deze ophalen bij de start. Check van tevoren ook het weer, zodat je weet in welke omstandigheden je gaat rijden. Wij zullen de weersvoorspelling delen op social media in de dagen voor het evenement.

Ook is het handig om je bidon thuis alvast te vullen met water of sportdrank voor de eerste kilometers. Vertrek op tijd van huis en plan van tevoren de route naar het startpunt in Ede. Heb je de startpakket al thuis ontvangen? Bevestig je stuurbordje dan alvast op je fiets.

2 BEKIJK VAN TEVOREN HET PARCOURS

De gehele route is aangegeven met felgekleurde pijlen, zo kun je niet verkeerd rijden. Daarnaast delen we van te voren de gpx-bestanden van de routes, zodat je deze kunt laden in je fietscomputer.

Bekijk van tevoren de parcourskaart alvast van de afstand die je gaat rijden, zodat je al weet welke beklimmingen je kunt verwachten. Ook kun je op de parcourskaart de verzorgingsposten zien. Bij deze verzorgingsposten kun je sportvoeding van Amacx krijgen, je bidon bijvullen en even op adem komen voordat je weer op de fiets stapt.

3 FIETS JE EIGEN TEMPO

Het belangrijkste van de toertocht is dat je vooral plezier maakt en geniet van de mooie omgeving waar je rijdt. Een toertocht is geen wedstrijd, je tijd wordt niet geregistreerd. Rijd dus vooral in je eigen tempo samen met je wielervrienden de route. Er is voldoende tijd om de routes op eigen tempo te voltooien, de finish sluit namelijk pas om 17.00 uur.

4 NEEM DE RICHTLIJNEN DOOR VAN WE CARE ABOUT CYCLING

Ga veilig en respectvol om met elkaar en de omgeving. Zo wordt je deelname aan de Classico Boretti nog leuker. Tijdens de Classico Boretti maken we gebruik van de openbare weg. Houd je daarom aan de verkeersregels en toon respect voor mede-fietsers, andere weggebruikers en omwonenden. Bewaar de verpakkingen van je sportvoeding en gooi deze weg bij de verzorgingsposten zodat we de prachtige omgeving waarin je fietst niet vervuilen.

De borden met vijf duidelijke pictogrammen staan ook op het evenemententerrein en de verzorgingsposten zodat je het niet vergeet. Jij wil toch ook probleemloos kunnen fietsen?

5 MAAK VOORAL VEEL PLEZIER!

Het belangrijkste van de toertocht is dat je veel plezier hebt. Geniet van de mooie omgeving, in het geval van de Classico Boretti, de Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug en maak er een mooie dag van. Je gaat namelijk een sportieve prestatie neerzetten met je fietsvrienden!

Maak er met de andere fietsliefhebbers een gezellige dag van zowel op de fiets als na afloop bij het Italiaanse wielerfestival. Aan het einde van de rit krijg je een unieke medaille als herinnering en begint het genieten pas echt. Als je van je fiets afstapt krijg je nog een lekkere authentieke Italiaanse Trattoria Boretti pasta voorgeschoteld. Dit zit inbegrepen bij je startbewijs, dus geniet ervan!

Wij wensen je veel fietsplezier op 13 mei!

Deel dit bericht

Meer nieuws